Czy we Włoszech w ogóle istnieje prawdziwe all inclusive?

Cześć wszystkim! Planuję wakacje 2026 i marzą mi się Włochy. Ale wszędzie czytam, że all inclusive to tam rzadkość albo słabe. Prawda czy mit? Szukam hotelu z pełnym wyżywieniem, napojami i bez ciągłego liczenia euro. Najlepiej nad morzem, może Sycylia albo Sardynia. Kto był ostatnio i powie, czy warto? Boję się, że zapłacę dużo, a dostanę tylko śniadania i obiadki bezalkoholowe. Dajcie znać z własnego doświadczenia!
vlad3
Jasne, że jest all inclusive we Włoszech i to całkiem niezłe! Nie takie mega jak w Turcji, ale jedzenie super – dużo pizzy, makaronów, owoców morza i deserów. Napoje w cenie, w tym lokalne wino i Aperol. Najwięcej ofert na wybrzeżu Adriatyku, Kalabrii, Sycylii i Sardynii. Sprawdź koniecznie stronę krok-travel.pl – tam mają aktualne pakiety na 2026, samolotem, z dokładnym opisem co w cenie. Ja byłam w Rimini i hotel miał bufet do późna, basen gratis i animacje. Zero stresu z rachunkami, a widoki bajkowe. Polecam zwłaszcza rodzinom, bo dzieciaki szaleją na makaronie i lodach. W 2026 ceny jeszcze przystępne, jeśli złapiesz wcześnie.
eryka.xxx
Też byłem we Włoszech all inclusive i zgadzam się – jedzenie autentyczne, nie jakaś masówka. W hotelu na Sycylii codziennie świeże ryby i tiramisu domowe. Tylko uwaga na plażę – leżaki czasem dodatkowo płatne, zależy od obiektu. Ale ogólnie spoko relaks bez kombinowania.